VERPLAATST | Dwarslopers Festival | Rebellen en Dwarslopers

Bibliotheek/Muziekschool, Markt 3, Zeist

“We may not be strong enough to live in the present. But to be disappointed in it! To identify oneself with a better past! No, no.”
– Saul Bellow, Letters

Update 12 maart 2020: 
Vanmiddag heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken. 

Dit betekent dat het Rebellen en Dwarslopers Festival komende zaterdag 14 maart niet kan doorgaan. 

Het evenement wordt verzet naar een nieuwe datum. Wij verwachten deze datum uiterlijk op 1 april met je te kunnen delen.  Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, vind je die op deze website. 

Tickethouders worden via e-mail verder geïnformeerd.

Blijf dwarslopen

 

Let op: tickets voor het Dwarslopers Festival – inclusief de openingsvoorstelling – zijn uitverkocht. Op woensdag 19 februari kun je vanaf 15.00 uur een ticket boeken dat je toegang geeft tot het programma exclusief de openingsvoorstelling. Het aantal tickets is beperkt, wees er snel bij. 

Dwarslopen
We leven in een wereld van klimaatverandering, migratiestromen, populisme, politieke fragmentatie, snelheid en intensiteit. De samenleving raakt op drift en de roep om mensen die verantwoordelijkheid willen nemen wordt steeds meer merkbaar.

We kunnen niet langer wachten tot iedereen doordrongen is van de noodzaak om iets te doen. We willen niet langer dwarsdenken, maar dwarslopen. Maar hoe dan? Kom naar het Dwarslopers Festival |  Rebellen en Dwarslopers, laat je inspireren, ontmoet mede dwarslopers en kom in actie!

Het festival wordt georganiseerd door dwarslopers van de Vrije Hogeschool, Het KunstenHuis De Bilt-Zeist, RegioCultuurCentrum Idea, Talking Trees by Bert Barten, Literair Zeist en anderen als afsluiter van de Boekenweek 2020, die als titel Rebellen en Dwarsdenkers heeft.

  

Programma (o.v.b.)

 


Agenda

03
juni
2020
11:00

Online Meeloopdag Liberal Arts Tussenjaar | Atelier Creatief Schrijven

Zoom (online)

Hoe word je een Dwarsloper? Kom naar de online Meeloopdag van het Liberal Arts Tussenjaar en ontdek het! Liberal Arts Tussenjaar (LAT) Hoe zoek je uit of het Liberal Arts Tussenjaar iets voor je is in deze bijzondere tijd? Kom naar de online Meeloopdag en ervaar hoe het is om Dwarsloper bij de Vrije Hogeschool te … Lees verder

09
augustus
2020
23:59

Verhalenwedstrijd Idea en Literair Zeist

Dit jaar organiseren Dwarslopers-partners Literair Zeist en Bibliotheek Idea Zeist  voor de zesde keer de LiteratuurPrijs Zeist, in samenwerking met Vereniging Taalpodium. Dit jaar wordt een open verhalenwedstrijd uitgeschreven in het boekenweekthema Rebellen en Dwarsdenkers. De sluitingsdatum voor inzenden is 10 augustus. Thema Het thema is zoals genoemd ‘Rebellen en Dwarsdenkers’ en sluit daarmee aan … Lees verder