Wie zijn wij?
Kauwgom kauwend, met iets te luide muziek in de oren, staand op een straathoek, een sigaret in de ene hand, een touchscreen in de andere. Bij voorkeur lichtgeraakt en rondlopend met een chagrijnige blik. Zo beschrijft een oudere generatie de onze. Met onze generatie bedoelen we iedereen die tussen pakweg 1985 en 2000 geboren is. Sociologen en trendwatchers proberen ons te peilen. Niet gehinderd door enig gevoel van consistentie in hun bevindingen noemen ze ons eerst ‘de generatie Einstein’, vervolgens ‘grenzeloos’ en dan weer ‘de generatie y’ of ‘z’. Kortom: wat wil onze generatie? Zijn we vluchtig of diepzinnig? Geniaal of een beetje dom?

Dwarslopers.
Op deze website laten we zien wie we zijn. Dwarslopers. We willen onze ervaring benoemen en delen. We willen onze gedachten in een breed perspectief plaatsen, zodat eenieder een eigen beeld kan vormen. De zoektocht naar identiteit is ongrijpbaar, ze staat dwars op de tijdgeest, die geen tijd heeft voor reflectie en rondlummelen. Toch trachten we onszelf te vertragen en een tijdsbeeld te schetsen.  We lopen dwars. Je hebt hier ons tijdsbeeld in handen. Lees het ademloos.

De Vrije Hogeschool in Zeist faciliteert deze Dwarslopers website. Studenten van het Liberal Arts Tussenjaar schrijven voor de Dwarslopers website, verzorgen de redactie en organiseren het Dwarslopers Festival.

Hoe kan ik meedoen? Iedereen mag meedoen: de enige voorwaarde om Dwarsloper te worden is dat je contact met ons opneemt en je blog, spoken word, poëzie, filmpje- opstuurt. Heb je ideeën of vragen? Wil je jouw gedachten delen maar vind je een eigen blog een stap te ver? Ben je bovendien op zoek naar een community om je gedachten ook echt te délen. We leren je graag kennen! Laat een bericht achter via de knop hieronder of stuur ons een e-mail.

Meedoen? Richtlijnen downloaden

Dwarslopers ontstond in 2018, toen jongeren van de Vrije Hogeschool, Kamerkoor JIP, JIP&jij en het Haarlems Studenten Koor gezamenlijk het Dwarslopers Festival, met het thema identiteit, organiseerden in TivoliVredenburg.

Het vijfde Dwarslopers Festival (2022) was een unieke samenwerking tussen dwarslopers van de Vrije Hogeschool, Gemeente Zeist en Kunstenhuis Idea


Meld je aan voor de dwarslopers nieuwsbrief:

* indicates required