Simeon Karsten

Ik wil een brug slaan tussen de leefwereld van de jonge drukke en hippe Amsterdammer (ikzelf behoor daar stiekem ook gewoon bij) en de grote wijze wereld van de zingeving en de filosofie.

Het drukke bestaan vol terrasjes, festivals, studeren, werken, vrienden, sport en vele andere alom vertegenwoordigde invullingen van ons dagelijks bestaan, geven ons soms weinig tijd en rust om stil te staan bij wat we aan het doen zijn. Tegelijkertijd voelt de psycholoog of goeroe voor de meesten als iets wat te ver van hen afstaat.

Stilstaan bij wat je doet, nadenken over het leven of het voeren van een goed gesprek zijn echter in mijn ogen hele gezonde normale activiteiten die absoluut niet therapeutisch of zweverig hoeven te zijn! Sterker nog, het biertje bij een goed gesprek voegt vaak net die extra genietende factor toe!

In alles wat ik organiseer binnen Vitamine Z zoek ik deze verbinding op. Mediteren met humor en gericht op ons dagelijkse drukke leven of een weekend weg uit de stad en genieten van de natuur, plezier en zelfontwikkeling. Alles op een ontspannen en eigentijdse manier, los van dogma’s.

Simeon Karsten is de oprichter van Stichting Vitamine Z, tijdens het Dwarslopers Festival Utrecht vind je hem om 15.30 uur in  De Pit met de workshop Zingeving & Filosofie.