Lynn Eekhof

Lynn Eekhof Kamerkoor JIP dwarslopers

Als net afgestudeerde bevind ik mij in een levensfase waar mijn identiteit soms nog zo vrij als een vogel lijkt te zijn, maar op andere momenten met een angstaanjagend snelheid vastgelegd lijkt te worden. Zingen bij Kamerkoor JIP en filosoferen met andere dwarslopers is dan ook iets wat mij veel inspiratie en houvast biedt in deze verwarrende maar ook mooie tijd.

Voor de dwarslopers repetities van Kamerkoor JIP ging ik aan de slag met de relatie tussen het lichaam en het zelf. Wat begon als een semi-wetenschappelijk verhaal over Plato en embodied cognition, werd per ongeluk een persoonlijk verhaal over mijn strijd tussen lichaam en geest en hoe zingen daarbij belangrijk is geweest. Zo ontstond tijdens de repetitie, waarop ik dit verhaal voordroeg, een hele bijzondere sfeer waarin voor mij het filosofische en het persoonlijke van Dwarslopers verbonden werd.

Lynn zingt in het Kamerkoor JIP en viert de verjaardag van het koor op het Dwarslopers Festival Utrecht, 16 juni 2018. Ze zingt ook solo in de compositie ‘Der Schwan’ van Diederik van der Laag (wereldpremière) , bij het slotconcert van het Dwarslopers Festival, in de grote zaal van TivoliVredenburg. Wil je Lynn horen? Koop hier je ticket!


Verhalen

Lynn Eekhof Dwarslopers Tivoli Kamerkoor jIP
Shortread

Mijn lichaam, mijn ik

24 mei 2018

Voor Kamerkoor JIP deed ik een klein onderzoekje naar het begrip ‘identiteit’. De uitkomst – een persoonlijk verhaal over de strijd tussen lichaam en geest – heb ik bij een repetitie voor het Dwarslopers Festival gedeeld met het koor. Dit verhaal is een bewerkte versie daarvan. Ik wil het met jullie eens hebben over identiteit … Lees verder