Joost Verhagen

Joost Verhagen Haarlems Studenten Koor Grey Lotus dwarslopers

Al sinds mijn basisschooltijd heb ik me altijd een beetje een outsider gevoeld. Mensen die me op dit moment goed kennen zouden mij wellicht niet onmiddellijk zien als een onzeker persoon, maar tot op zekere hoogte was ik dat destijds wel heel erg. Het is niet dat ik geen vrienden had, zeker op de basisschool werd ik naar verloop van tijd best wel geaccepteerd binnen de groep, maar een dergelijk gevoel hoeft niet altijd super realistisch te zijn. In mijn middelbare schooltijd werd dat gevoel concreter. Ik kon het met slechts een handjevol klasgenoten vinden en de pauzes bracht ik vooral door met een groepje alternativo’s.

En nu op mijn 28e ben ik iemand met een gigantische drive om mijn visie op creativiteit en schoonheid te delen met anderen. In plaats van dat ik me ongemakkelijk voel als een ‘outsider’ voel ik vooral de drang tot pionieren. Ik wil niet perse meer bij de groep horen, ik wil de groep uitdagen en op nieuwe ideeën brengen. Ik denk dat dit sentiment merkbaar is in alles wat ik doe. Want als we met ons werk geen nieuwe ideeën, ervaringen, emoties of standpunten kunnen overbrengen, waar doen we het dan voor?

Joost is vocalist in Grey Lotus. De band vind je tijdens het Dwarslopers Festival in Haarlem om 20.15 uur in de Oliehuis zaal.