Julie Perrée

Wat ik erg belangrijk vind is dat ik blijf leren. Ik wil niet vasthouden aan één antwoord, maar ben ook geïnteresseerd in de andere kanten van het verhaal en de meningen van andere mensen. Een studiegenoot van me zei eens: ”een goede filosoof stelt het oordeel uit.” Daar streef ik ook naar. Dat wil niet zeggen dat ik nergens voor kan staan, integendeel; ik heb een duidelijke mening, maar die wil ik niet als de absolute waarheid zien, slechts als een waarheid.

De mensen om mij heen met hun denkbeelden zie ik als mijn leraren. Ik leer het meeste van gesprekken met bijvoorbeeld mijn studiegenoten. Niet alleen over hen, vooral ook over mijzelf. Waar liggen mijn interesses, wat zijn mijn waarden, waar sta ik voor? Door met anderen in verbinding te staan kom ik ook steeds meer met mijzelf in verbinding te staan. Ik leer mezelf kennen en ontdek waaruit ik mijn geluk kan halen. Verbinding is een sleutelwoord voor mij; vanuit verbinding kan ik groeien.

Julie is student in het Liberal Arts Tussenjaar van de Vrije Hogeschool.


Verhalen

Shortread

Sisyphus als leermeester

24 februari 2018

Ik ben altijd best wel bang geweest. Op de middelbare school was ik bij elke toets opnieuw bang dat ik een onvoldoende zou halen Wanneer ik naar een feestje ging, was ik bang voor sociale situaties met mensen die ik niet kende. Wanneer ik in mijn eentje naar een andere stad ging, was ik bang … Lees verder