Wies Pijnenburg

De ander fascineert mij mateloos. Hoe verhoud ik me tot hen en zij zich tot mij? Hun verhalen over waarom ze doen wat ze doen en waar dit vandaan komt boeien me. Ik wil ze leren kennen, ze begrijpen en dit delen zodat we van elkaars verhalen kunnen leren. Ik wil me laten verwonderen door acties van mensen en hun onderliggende motieven.

Ik ben geïnteresseerd in de enkeling, wiens verhalen nog niet verteld zijn of nog een keer gehoord moeten worden. Ik ben van mening dat dit nog te weinig gebeurt. We moeten elkaars verhalen horen -echt luisteren- willen we elkaar begrijpen en keuzes maken ten goede van iedereen. Er zijn nog te veel voorbeelden van egocentrische acties die barsten van een tekort aan empathie voor de ander.

In het kort ambieer ik iets te betekenen voor de Dwarslopers op deze aardbol.

Wies is student in het Liberal Arts Tussenjaar van de Vrije Hogeschool.


Verhalen

Shortread

Waarom mijn moeder zweeg

24 februari 2018

Het is 2002. Ik zit in groep 3 van de Vrije basisschool in Den Bosch. We hebben een van onze eerste Engelse lessen en we leren het alfabet. Terwijl de lentezon op onze linkerwangen schijnt vraagt de juf wat de letter A in het Engels is. Iemand roept A met dezelfde uitspraak als de Nederlandse … Lees verder