Jacob Colenbrander

Ik zit net als de meeste adolescenten/jong volwassenen in de fase van het leven die voor het grootste deel bestaat uit twijfel. Veel van de normen en waarden die ik in de vroege jaren van mijn leven heb meegekregen neem ik onder de loep.

Het komt erop neer dat het leven af en toe kan voelen als volledig in het duister tasten. Als het dan lukt om iets vast te pakken, moet het vanuit alle perspectieven worden bekeken. Achteraf trek ik vaak de conclusie dat iets niet mijn tijd waard was, maar het vallen en opstaan hoort erbij. Het zou zonde zijn om niet iets te ondernemen rondom persoonlijke ontwikkeling.

Verder houd ik me bezig met de manieren waarop ik mezelf heb gelimiteerd. Een mens is meestal zelf zijn grootste criticus en je bent zo vrij als je jezelf kan toestaan.

Jacob is student in het Liberal Arts Tussenjaar van de Vrije Hogeschool.


Verhalen

Shortread

Twee keer naar rechts kijken

24 februari 2018

Probeer een keer een steekproef te doen onder de mensen uit je omgeving. Dat wil zeggen je vrienden, collega’s, medestudenten, familie en dergelijken. Vraag ze waar ze op stemmen of op zouden stemmen. Links of rechts? GroenLinks? VVD? Misschien wel PVV. Toen ik dit onder mijn lotgenoten deed, kwam daaruit dat honderd procent links zou … Lees verder