Video

Wij

Floris heeft in zijn vrije tijd een short film gemaakt samen met zijn vriend en alumni student van de Vrije Hogeschool Yannick van den Ende. Hierin wierp hij een kritische blik op het verborgene in de mens.

‘De film is tot stand gekomen uit een spontaan uitje naar de IJssel, waarin willekeurige scenes ter plekke werden gecreëerd. Uit dat spontane uitje kwam een film die dicht bij huis raakte. Het afgelopen jaar heb ik mijn duistere kant ontmoet. Een kant die ik al jaren onbewust heb vermeden. Ik was er bang voor en stelde mezelf altijd de vraag: ‘Waarom zou je daar naar kijken, als het toch alleen maar verdriet en pijn brengt?’ In de laatste maanden heb ik geleerd dat die kant die in mij schuilt een kant is die ik nog niet had ontdekt en mij juist daarom enorm veel heeft geleerd.
Door die kant onder ogen te komen en er van te leren, ontstond er een harmonie in mij. Ik kon volledig leven met al mijn goede en slechte kanten en daardoor in een echte wereld leven waar bij geen persoonlijke problemen of verloocheningen in de mist worden gestopt. Het was en is eng, het is confronterend en zwaar, maar het is het meest betekenisvolle pad dat ik kan belopen.’

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen