Het verstoorde leven, leven in tijden van corona

Teken de petitie tegen sloop van woning Etty Hillesum

Sinds april zijn we in het online Atelier Het verstoorde leven, leven in tijden van corona bezig met de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. De woning waar Hillesum deze teksten schreef, dreigt gesloopt te worden. De eigenaar, een vastgoedinvesteerder, wil het pand slopen en er nieuwbouw voor in de plaats laten komen. Wij vinden het onbegrijpelijk dat deze historische plek aan het Amsterdamse Museumplein onder druk staat en vragen je daarom deze petitie te tekenen om de sloop tegen te gaan. De petitie is een initiatief van onder andere het Etty Hillesum Onderzoekscentrum en Stichting Joodse Huizen. Help jij een handje mee om de vernietiging van dit erfgoed tegen te gaan?

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen