Humans of Europe

Travel Experience | Magisch Midden-Europa

Al het hele jaar kijken ik en mijn medestudenten uit naar de Travel Experience; de reis van een maand die we allemaal nu, aan bijna het eind van ons jaar hier, zullen gaan maken door Midden-Europa. Deze reis is opeens toch super dichtbij gekomen, ik ben al de laatste spulletjes in mijn backpack aan het stoppen. Ik ben bang dat ik dingen vergeet maar bovenal ben ik ook bang dat ik te veel meeneem. Ik heb hier dan ook nog niet zo veel ervaring mee; zo lang op reis met slechts één tas op mijn rug.

We begonnen ongeveer een maand geleden op school met de voorbereiding die zowel theoretisch als praktisch was. We bespraken het thema ‘Betovering en onttovering van ons wereldbeeld’ met Linde, een van onze coaches onderweg, en filosofisch werk hierover van o.a. Max Weber, Charles Taylor en Tolkien.

Met Flore, onze andere coach, bereidden we de reis vooral praktisch voor; paklijst doorlopen, proefwandelingen, taakverdeling onder ons voor onderweg en het programma bespreken dat we tijdens de reis zouden aanhouden.

Deze voorbereidende maand vloog zo voorbij en de week meivakantie die erop volgend is nu ook al bijna ten einde. Ik heb nog steeds niet helemaal het gevoel dat ik bijna een hele maand ‘on the road’ zal zijn, maar dat zal ik snel genoeg krijgen als ik straks mijn reisgenoten, gepakt en gezakt, op Utrecht Centraal ontmoet!

Ik kijk heel erg uit naar de reis, het pakken en wachten maakt me een beetje zenuwachtig, zoals ik dat altijd wel heb als ik iets groots ga ondernemen, maar ik weet zeker dat ook deze zenuwen als sneeuw voor de zon verdwijnen als ik eenmaal door Ljubljana loop, het startpunt van onze reis.

Er liggen prachtige bergen, bossen, steden en dorpjes op ons te wachten in het voor ons grotendeels onbekende Midden-Europa die ons zeker op hun eigen wijze zullen gaan betoveren.

 

Tekst: Jura Maingay

Op maandag 6 mei vertrekken drie groepen Liberal Arts Tussenjaarstudenten richting midden Europa voor hun Travel Experience.  

Tijdens de reizen verschijnen steeds nieuwe verhalen en portretten van Humans of Middle Europe op deze website. 

Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen