Dwarslopers Festival | Rebellen en Dwarslopers

Zeist

“We may not be strong enough to live in the present. But to be disappointed in it! To identify oneself with a better past! No, no.”   – Saul Bellow, Letters (2010)

Onder de titel Rebellen en Dwarslopers organiseren de dwarslopers van de Vrije Hogeschool,  Het KunstenHuis De Bilt-Zeist, RegioCultuurCentrum Idea, Talking Trees by Bert Barten en anderen het derde Dwarslopers Festival (voor de tweede keer in Zeist). Het festival vindt plaats aan het einde van de boekenweek 2020, die als titel Rebellen en Dwarsdenkers heeft.

In de komende weken maken we meer bekend over het programma. Heb je vragen? Neem dan even contact op. 

Dwarslopen
Eigenlijk weet je het  allang: We leven in een wereld van klimaatverandering, migratiestromen, populisme, politieke fragmentatie, snelheid en intensiteit. De samenleving raakt op drift en de roep om mensen die verantwoordelijkheid willen wordt steeds meer merkbaar.

We kunnen niet langer wachten tot iedereen doordrongen is van de noodzaak om iets te doen. We willen niet langer dwarsdenken, maar dwarslopen.  Buiten op straat, in het intensieve verkeer met mensen, daar ligt het antwoord op de vraag hoe we kunnen aansluiten bij een nieuwe beweging, een nieuw begin.

Wat ons bindt is het gevoel dat het zeer de moeite waard is om bij de geschiedenis aanwezig te zijn! Dat het loont Dwars te lopen en, om met Dylan Thomas te rebelleren ‘against the dying of the light’. 

50 jonge dwarslopers van de Vrije Hogeschool openen het festival met A city called Heaven
“I am on a pilgrim journey of sorrow.

I’m left in this whole wide world,
I’m left in this wide world alone.
I have no hope for tomorrow,
But I’ve started to make Heaven my home!”

We will make Heaven our Home! Het festival vormt  het landelijk startpunt van het initiatief van Talking Trees, om 5 miljoen bomen te planten in de wereld.

Het Dwarslopers Festival is co-productie van de Vrije Hogeschool,  Het KunstenHuis De Bilt-Zeist, RegioCultuurCentrum Idea en Talking Trees by Bert Barten.


Agenda

20
februari
2020
19:00

Dwarslopers Avond |

14
maart
2020
14:00

Dwarslopers Festival | Rebellen en Dwarslopers

Zeist

“We may not be strong enough to live in the present. But to be disappointed in it! To identify oneself with a better past! No, no.”   – Saul Bellow, Letters (2010) Onder de titel Rebellen en Dwarslopers organiseren de dwarslopers van de Vrije Hogeschool,  Het KunstenHuis De Bilt-Zeist, RegioCultuurCentrum Idea, Talking Trees by Bert Barten en … Lees verder

09
april
2020
19:00

Dwarslopers Avond |

07
mei
2020
19:00

Dwarslopers Avond |