Festival 2018

Vrije Hogeschool | Identity in Spoken Word

Vier jonge schrijvers en alumni van de Vrije Hogeschool brengen korte, over elkaar heen buitelende gedichten en verhalen over hun zoektocht naar identiteit, vanuit persoonlijk en cultureel perspectief.

Bakr Al Jaber is een 25-jarige dichter uit Syrië. Zijn werk onderzoekt de relatie tussen de universaliteit van schoonheid, oorlog en de dualiteit van het zijn. Hoewel hij sterk wordt beïnvloed door de Arabische poëzie en schrijfstijl, is zijn werk verre van traditioneel; in zekere zin gebruikt hij poëzie als een brug tussen de waarden van thuis en de complexen van de westerse samenleving.

Suzanne Reedijk (tevens een dwarsloper) studeert Creative Writing aan ArtEZ. “Soms denk ik dat iedereen zou moeten schrijven of op een andere manier expressie zou moeten tonen. Onderzoek naar jezelf werkt het beste als je jezelf de vrije loop laat en intuïtief onderzoekt; en onderzoek naar jezelf is dan weer belangrijk voor de wereld. We veranderen vanuit onszelf, daarna langzaam alles om ons heen. Verder denk ik na over die plek die de mijne is in de wereld en hoe deze zich ontwikkelt. Ook over roodborsttapuiten en de zonnewagen van Helios, maar dat is veranderlijk en hangt van mijn week af.”

Annechien van Heemstra – informatie volgt binnenkort

Ahmad al Bawab – informatie volgt binnenkort


Identity in Spoken Word is te zien op het Dwarslopers Festival in TivoliVredenburg op 16 juni 2018, om 16.00 uur in de Pandora Foyer.