Suzanne Reedijk

Goedemorgen,

Ik ben Suzanne en in het dagelijks bestaan houd ik me voornamelijk met mezelf bezig. Dat klinkt vrij egocentrisch en dat is het ook wel, maar ik vind het belangrijk. Het helpt me te weten hoe ik denk en wie ik ben. Natuurlijk is tobben en twijfelen niet de beste vorm van zelfontwikkeling, maar ik leer langzaam van mezelf uit te gaan en mijn keuzes op mezelf te bespiegelen. Ook dat vind ik belangrijk.

Ik heb ervoor gekozen een schrijfopleiding te doen, dus eigenlijk is het wel logisch dat ik elke dag uit mezelf aan het putten ben. Soms denk ik dat iedereen zou moeten schrijven of op een andere manier expressie zou moeten tonen. Onderzoek naar jezelf werkt het beste als je jezelf de vrije loop laat en intuïtief onderzoekt; en onderzoek naar jezelf is dan weer belangrijk voor de wereld. We veranderen vanuit onszelf, daarna langzaam alles om ons heen.

Verder denk ik dus na over die plek die de mijne is in de wereld en hoe deze zich ontwikkelt. Ook over roodborsttapuiten en de zonnewagen van Helios, maar dat is veranderlijk en hangt van mijn week af. Vaak weet ik het ook allemaal nog lang niet. Ik roep graag tegen anderen dat dat oké is. Dat is oké!

Suzanne studeert Creative Writing aan de ArtEZ in Arnhem


Verhalen

Shortread

We weten hetzelfde, we willen hetzelfde

17 december 2018

Ik ook lava en gras en water, alstublieft. Poëzie die je langzaam binnen ziet komen. Die de voeten aanveegt op de mat, zachtjes de trap op loopt en waarvan je de voetstappen herkent. Een meisje leest al zeven jaar ‘The Waste Land’ van T.S. Eliot. Vandaag heeft ze er een lied van gemaakt, en ze … Lees verder

Shortread

Situatieschets

27 maart 2018

Een druilerige vrijdagavond op een fietspad in Amsterdam. Het is nog winter dus het is al donker buiten. Het fietspad slingert en er is geen stoep. We lopen er omdat het de kortste weg is, we nemen de kortste weg omdat het miezert. Als je als voetganger over een fietspad loopt, dien je links te lopen, zodat … Lees verder