Merlijn Twaalfhoven

De wereld verandert.

Er is een nieuwe werkelijkheid ontstaan, waarin de gevolgen van klimaatverandering, migratie, economische onzekerheid en ongekende ongelijkheid tot veel onrust leiden.

Wat zijn de Grote Verhalen van nu en hoe kan muziek dit vertellen aan zij die zoeken naar houvast?

Ik werk aan drie vraagstukken:

The Turn Club
Hoe kunnen wij, creatieve en vindingrijke makers, onze krachten bundelen en het verschil maken in de wereld van vandaag?

Four Drifting Seasons
Hoe zou de muziek de opwarming van de aarde hoorbaar kunnen maken?

Musical Postcards
Hoe kunnen we scholieren een persoonlijke en inspirerende ervaring geven van culturele overeenkomsten en verschillen?

 

Merlijn Twaalfhoven is een van de initiatiefnemers van The Turn Club, waar Dwarslopers’ Artistiek Leider Imre Ploeg ook deel van uitmaakt. Tijdens het Dwarslopers Festival in Utrecht, verzorgt The Turn Club een workshop ‘Praktisch idealisme: hoe je jouw droom voor de wereld omzet in een heldere stap vooruit’ om 14.15 uur in de Club 9 van TivoliVredenburg.

Foto Merlijn door Poike Stomps.


Verhalen

Shortread

Kunst kan ons de schoonheid van de wereld doen herinneren

17 december 2018

Iedere musicus krijgt ooit zijn Grootste Compliment. In mijn geval was het geen vijfsterrenrecensie, staande ovatie of telefoontje van de burgemeester. Ik kreeg mijn grootste compliment al lang geleden; ik studeerde op het conservatorium en experimenteerde veel met andere muziek- en theaterstudenten. Iemand die ik niet kende vertelde me hoe hij na een voorstelling die … Lees verder

Video

Merlijn Twaalfhoven nodigt je uit om dwars te lopen op 22 november!

20 november 2018
Longread

Niemand is een amateur in het zijn van zichzelf.

2 mei 2018

Hoe ruimte voor kwetsbaarheid contact kan bevorderen. Enkele jaren geleden maakte ik een muziektheaterproject in een oude pistolenfabriek in Zaanstad. Ik had veel spelers nodig en probeerde fanfare-orkesten en muziekschool-leerlingen te overtuigen om mee te doen. Dat ging bijzonder moeizaam. Ze hadden immers allemaal hun eigen plannen al en geen behoefte aan iemand van buiten … Lees verder