Anouk Lammers

foto vrouw Anouk Lammers

In de hete zomer van 2018 studeerde ik af als schrijver aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Mijn afstudeerwerk, een novelle bestaand uit handgeschreven brieven, een Zweeds boodschappenlijstje en een Scrabble scorelijst, gaat over een jonge vrouw die naar Zweden afreist om haar tante te leren kennen die zij nog nooit heeft ontmoet. Eenmaal daar komt zij erachter dat haar tante weigert met haar te praten en gaat ze op onderzoek uit in het stille huis.

In Op de tast neem ik de lezer mee naar het land waarin ik al van kinds af aan over uitgestrekte meren voer en door de bossen struinde. Zich afspelend tegen een achtergrond van kleine huisjes en grootse landschappen, gaat de novelle over dichtbij komen en afstand bewaren.

Ik liep stage bij Uitgeverij De Geus en doe freelance werk voor verschillende uitgeverijen. In mijn vrije tijd studeerde ik Zweeds in Uppsala (Zweden), schrijf ik handgeschreven brieven naar mijn lievelingsschrijvers en begint zich in mijn hoofd een idee te vormen voor een tweede boek.


Verhalen

Longread

Fragment uit ‘Op de tast’

12 januari 2019

Dertig dagen ervoor De vrouw die mijn tante is hangt was op in de tuin. Vijf witte onderbroeken aan een wasmolen die verankerd is in het gras. Ze worden als vlaggetjes één kant op geblazen. Ik sta naast de huurauto en houd me vast aan de bovenkant van het portier. De deur als een schild tussen ons in. … Lees verder