Video

Hoe is het nu?

De studenten van de Vrije Hogeschool gingen druk aan de slag met hun meesterproef. Ze werkten aan een eigen project vanuit mens, kunst of wetenschap. Hieronder een prachtige preview van een van de gemaakte meesterproeven.

Yannick kreeg als opdracht voor zijn toelating een video te maken van ongeveer 1 minuut om daar de vraag ‘Hoe is het nu?’ te beantwoorden. Hij dook zijn zolder op. 

‘In een minuut video moest ik de volgende vraag beantwoorden: ‘hoe is het nu?’ voor mijn toelating aan creative writing. De video was als een berg van weerstand wat mij voor mijn ogen stond. Moeizaam klom ik naar boven, letterlijk en figuurlijk, waarin ik besloot mezelf op te sluiten in mijn zolder, totdat ik wat had gemaakt. Het was daar in de benauwende en duistere ruimte dat ik boven de top van de berg rees. Hier vond ik de wijsheid die ik al vaak heb gehoord maar niet werkelijk toepaste: het is een kwestie van beginnen, gewoon beginnen, maken en blijven maken, en als het nodig is; blijven beginnen. Het voelde als een ontwaking uit een winterslaap om de grens van zelf geconstrueerde weerstand te hebben kunnen overwinnen. Het resultaat? Ongerepte hersenspinsels die leiden tot psychedelische verbeeldingen van innerlijke strijd en een sprankeltje waanzin.’

Wil je meer zien of lezen?  Klik op het volgende verhaal met ook een preview van een meesterproef gemaakt door een van de studenten! 


Ontdek meer van Dwarslopers

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen