Festival 17 april 2021

Masterclass & Slot concert | Spinvis en Saartje van Camp

Spinvis

Erik de Jong, alias Spinvis, is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005) en Tot Ziens, Justine Keller (2011), De Kleine Symfonie en Trein Vuur Dageraad (2017). In 2020 kwam zijn nieuwste album 7.6.9.6. uit, een intieme plaat, gemaakt in tijden van corona.

Zijn subtiele keuzes van tekst, klanken en instrumenten maken dat geen enkel nummer er een is die je na één keer luisteren doorhebt, de gelaagdheid pakt je bij elke toon. Dit is dichterlijke popmuziek op zijn best!

Op het festival geeft Spinvis een masterclass van 15.30 – 16.15 uur gevolgd door een sprankelend slotconcert samen met Saartje Van Camp, van 16.30 – 17.15 uur, livestream vanuit Poppodium de Peppel.

 

Meer informatie:

https://showcase.fm/spinvis

https://kikproductions.nl/artiesten/spinvis/

 

 

Saartje Van Camp

Saartje Van Camp is celliste, zangeres en theatermaker. Opgeleid als klassiek celliste vond ze de laatste jaren ook steeds meer haar eigen stem als zangeres en als maker. Ze schrijft muziek en creëert voorstellingen voor volwassenen en voor kinderen.

Haar CD ‘Walla Kristalla, Liedjes van overal’ is verschenen bij Excelsior Recordings. In theaters en op festivals speelt ze de muziekvoorstelling ‘Walla Kristalla’, zowel solo als met een grotere bezetting. Er bestaat ook een versie met orgel.

Ze werkt samen met Spinvis en treedt met hem op als duo of met de band. In 2019-2020 spelen ze samen de voorstelling ‘In Werkelijkheid’. In 2015 maakten ze als duo ‘Oogcontact van de Eenzaamste Soort’. In samenwerking met Introdans produceerden ze de familievoorstelling ‘Vier Verhalen en Een Dag’ (2019), samen met choreograaf Amos Ben-Tal en OFFprojects maakten ze de dansvoorstelling/talkshow ‘Howl’ (2017). Ze creëerden samen de gedanste opera ‘Kintsukuroi’ (2014) die op Oerol in première ging en het theaterconcert ‘Tot Ziens, Justine Keller’ (2012/2013).

 

Meer informatie:

https://www.saartjevancamp.info/

 

Beeld: Adrienne Korzilius

 

Koop hier je tickets voor het dwarslopersfestival 2021