Festival 17 april 2021

Gespreksmarathon 2

Na een rumoerig en geïsoleerd jaar is het normaal om ons eenzaam en verwijdert te voelen van onze medemens. Hoe kunnen we weer contact leggen in een tijd waar eenzaamheid en isolatie de norm is geworden, ‘het nieuwe normaal’?

In het tweede deel van de gespreksmarathon gaan vijf aansprekende experts met elkaar in gesprek over hoe zij samenzijn in de eenzame stad creëren. Leer over hun uiteenlopende vakgebieden en bestrijding van eenzaamheid en kijk naar twee prachtige optredens van twee studenten van de Vrije Hogeschool!

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is schrijver, dichter en filosoof. In 2019 is hij benoemd tot stadsdichter van Amsterdam en daarmee de jongste in de geschiedenis van de stad. Op eigenzinnige wijze draagt en leeft Bonevacia poëzie voor. Wat kan poëzie doen tegen eenzaamheid? Of juist voor?

Meer Informatie: https://www.gershwinbonevacia.nl/

Pim Pomsy

Filmmaker, musicus, kunstenaar, organisator, skater. Er is weinig wat Pim Pomsy niet doet. Als eigenaar van de organisatie Pomsy verzorgt hij evenementen waar muziek, film, skateboarden en kunst samenkomen. Hoe begint samen zijn?

Meer Informatie: https://pomsy.nl/

Irene Edzes

Irene Edzes is architect en ontwerper voor stedenbouw en landschap. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor Concept & Communicatie binnen haar bedrijf. Ze vind de raakvlakken tussen architectuur, stedenbouw en duurzaamheid erg interessant en zet zich daar vol energie voor in. Wat maakt een eenzame stad een levende stad?

Meer Informatie: https://www.vp.nl/irene-edzes.html

Anarchien van Heemstra

Anarchien van Heemstra is Chief Imperfection Officer bij vitamine Z. Ze is conceptbevrager, link-legger en compositeur van ruimte. Interessant vindt ze ogenschijnlijk kleine ingrepen die een rimpelbeweging in gang zetten die de essentie van ingewikkeldere vraagstukken raakt. Wat kan een enkele mens betekenen voor een vereenzaamde stad?

Meer Informatie: https://turnclub.org/turnleden/anarchien-van-heemstra/

Dit programmaonderdeel vindt plaats tussen 15:30 en 16:15 uur onder leiding van studenten van de Vrije Hogeschool.

 

Koop hier je tickets voor het dwarslopersfestival 2021