Festival 17 april 2021

Frontstage Muziek | POP Talent Zeist

FRONTSTAGE biedt jonge talentvolle muzikanten een ontwikkeltraject op maat.

Passend bij waar ze staan en helpend om te ontwikkelen naar een professioneel niveau. Onder toegewijde begeleiding van muziekprofessionals leren ze de kneepjes van het vak en ook hoe de muziekwereld werkt, creatief en zakelijk. Frontstage biedt een opstap naar een vakopleiding en het professionele circuit.

De Frontstagers werken aan de hand van concrete leerdoelen op techniek, vaardigheden op het gebied van PR en doen op de regionale podia podium ervaring op en ontwikkelen hun performance. (voor meer info kijk op www.frontstagelive.nl)

Uit de huidige Frontstageploeg zullen 4 jonge artiesten zich presenteren op het Dwarslopersfestival. Dat zijn Floor, Hugo, Susan en Nadine.

 

Korte bio’s:

Floor Dijkstra is een 21-jarige singer-songwriter uit Utrecht. Met haar akoestische, dromerige en een tikkeltje melancholische singer-songwriter sound neemt ze de luisteraars mee in haar verhaal. Ze gelooft dat muziek veel bereikt: het brengt mensen samen, het kan inspireren, opvrolijken of juist steun brengen in moeilijke tijden. “Wanneer een nummer gemaakt is krijgt het een eigen leven, het is mooi om te zien hoe verschillende interpretaties van luisteraars hieraan bijdragen”. De inspiratie voor haar nummers komt vanuit het echte leven en de relaties en momenten die Floor bijblijven. De focus op melodielijnen, meerstemmigheid en teksten spelen een centrale rol in haar muziek. Het doel is om luisteraars mee te nemen in haar verhaal, maar ook een gevoel van vrijheid voor eigen interpretatie te creëren.

 

Rapper Hugo Lindeboom is 16 jaar en komt uit Bilthoven. Hij is al een aantal jaren bezig met rappen, eerst op zijn zolderkamer, met vrienden en op school en sinds een aantal maanden binnen Frontstage. Hugo ontwikkelt zich snel en is op weg om professioneel rapper te worden. Hij schrijft zijn teksten zelf en laat zich daarvoor inspireren door alles wat hij om zich heen ziet en meemaakt. Hij luistert graag naar muziek, haalt daar inspiratie uit en volgt ook vooral dat wat in hem opkomt. Hij laat zich graag inspireren door rappers als D-Double, Josylvio en Sven Alias. Hugo is een rapper met verrassende en snelle teksten, een pittige flow en verschillende soorten beats.

 

Nadine is een liedschrijver en filosofe van 18 jaar uit Zeist. Zij heeft al een aantal sfeervolle, ontnuchterende nummers gemaakt. Geïnspireerd door Spinvis’ oog voor het doorsnee echtpaar dat naast hem woont, en het geluk dat Jack Johnson haalt uit zijn dagelijkse ontbijt, zet Nadine in haar muziek vraagtekens bij dingen die je eigenlijk al bijna niet meer opvallen. Deze vragen brengt ze onder woorden door te knutselen met taal, spiekend bij artiesten zoals Maarten van Roosendaal en Raymond Van Het Groenewoud. Nadine won Kunstbende Utrecht in 2020 en werd 2e op de landelijke finale.

 

Susan van de Weerdhof is een 21-jarige singer-songwriter uit Zeist. Ze begeleidt zichzelf op piano en creëert met haar melodie en teksten een kritische droomwereld. Haar studie Interdisciplinaire sociale wetenschap is een grote inspiratiebron voor haar, waar ze kritisch reflecteert op hedendaagse problematiek. Genderongelijkheid, discriminatie en andere maatschappelijke vraagstukken komen langs in haar vaak cryptische teksten. Persoonlijke thema’s zoals liefde komen ook regelmatig voorbij. Hierdoor heeft Susan een breed repertoire dat verrassend blijft voor de luisteraar.

 

Beeld: Ben Houdijk

 

 

Koop hier je tickets voor het dwarslopersfestival 2021