Festival 17 april 2021

Creative Factory | Ontmoeting door kunst in Altrecht

Deze onderneming zijn wij met z’n allen aan gegaan, omdat we graag mensen de kans wilden geven zich te uiten. Wat we ook belangrijk vonden is dat we de cliënten plezier konden brengen. Zeker nu het in deze eenzame tijd lastiger is om verbinding te maken met andere mensen, vonden wij dit van belang. Ook hebben wij allemaal een passie voor kunst. Dit project leek ons een mooie samenkomst van deze drijfveren.

Wij hebben samen met Altrecht gekeken naar hoe wij, als buitenstaanders, het best ons doel zouden kunnen behalen met hun cliënten. Dit ging niet altijd even gemakkelijk, met een paar grote teleurstellingen. Uiteindelijk zijn we tot iets moois gekomen, waar we trots op kunnen zijn.

Met financiering van NJR’s ‘Ik Ben Geweldig programma’ hebben wij kunstpakketjes gemaakt. In deze pakketjes zitten diverse knutselspullen en zes creatieve opdrachten, waarin de cliënten zichzelf kunnen uiten. De cliënten hebben de optie gekregen om een foto terug te sturen van hun creaties. Hier maken wij een collage van die bij Altrecht opgehangen wordt.

De pakketjes worden erg gewaardeerd door de cliënten, waardoor Altrecht heeft besloten om onze onderneming over te nemen en door te zetten!