Festival 17 april 2021

Creative Factory | Join Us

Wij hebben tijdens de creative factory een spelevenement georganiseerd om de leerlingen van de Vrije School in Zeist een leuke en andere ervaring te geven dan een normale gymles. Dit hebben we gedaan door ‘out of the box’ spellen te organiseren om zo de klas dichter bij elkaar te brengen en een sterkere band te creëren onderling. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid in deze lastige corona tijd.

 

Tijdens de eerste brainstorms hadden we grote plannen. We wilden zo veel mogelijk jongeren een leuke dag geven en een stormbaan neerzetten. Tijdens het proces van het organiseren echter, kwamen we al gauw obstakels tegen. We moesten rekening houden met de coronamaatregelen, organisaties die niet of heel laat reageren en het hierdoor steeds moeten veranderen van ons plan. We moesten goed samenwerken, wat het meerendeel van de tijd goed lukte.

 

Wij hebben uiteindelijk, vrijdag 9 april, op de Stichtse Vrije school in Zeist de gymles voor de 8e klas georganiseerd. De leerlingen, verdeeld in teams van 5, streden tijdens diverse activiteiten tegen elkaar. De activiteiten waren Mega Jenga, een Mega Tangram, spijkerpoepen, kaartenestafette, funslangen en als hoogtepunt een combinatie van zaklopen en touwtrekken. De leerlingen deden enthousiast mee en waren ook positief verrast over de snacks die we na afloop hadden geregeld. Het was een geslaagde dag. Wij gingen ook met een tevreden gevoel naar huis. Fijn dat we dankzij ‘Ik Ben Geweldig’ deze dag konden organiseren om deze leerlingen een leuke middag te geven.