Festival 17 april 2021

Creative Factory | Community Art

Wij als studenten van de Vrije Hogeschool wilden mensen in contact met elkaar brengen op een intieme manier. Namelijk door het schrijven van brieven. Als gevolg van corona ontmoet je niet meer zo snel nieuwe mensen. Daarnaast gaat tegenwoordig veel contact via Social Media, wat voor minder diepe verbinding zorgt. Het contact bestaat uit een snel getypt berichtje, of alleen een like. Brieven schrijven daarentegen brengt mensen dichter bij elkaar. Het is iets waarvoor je de tijd neemt, je met aandacht doet en met liefde voor een ander.

Dankzij onze fantastische samenwerking is uiteindelijk het Postduiven Project ontstaan. Wij hebben onszelf opgedeeld in chefs die allemaal de verantwoordelijkheid over een onderdeel hadden binnen dit project, bijvoorbeeld Chef Money en Chef Praktisch. Zo verliep de samenwerking soepel. Ook zorgden wij ervoor dat ons reclamemedium; een krant die plezier brengt aan veel verschillende leeftijden. Zo hopen wij een breed publiek te bereiken met mensen die allemaal brieven aan elkaar gaan sturen en de verbinding aangaan met anderen waarmee ze normaal niet in contact zouden komen.

Ons postproject hebben we opgezet met behulp van de kleine minibiebjes in Zeist. Hier kunnen mensen hun geschreven brieven in achterlaten en er zelf één ophalen. Het krantje dat we hebben gemaakt is community art geworden. Gemaakt door Zeist voor Zeist.