Festival 2019

Workshops en panelgesprek | Merlijn Twaalfhoven

Merlijn Twaalfhoven is veelvuldig te zien op het Dwarslopers Festival. Hij gaat in gesprek met Harry Starren en Wytske Versteeg (14:15 – 15:00 uur, Evangelische Broeder Gemeente, Kleine Zaal), als onderdeel van de gespreksmarathon over de toekomst. Daarna geeft hij een workshop vanuit de Turn Club, over het creëren van een kunstenaars-mindset om de toekomst te lijf te kunnen gaan (15:45 – 16:45 uur, Gemeentehuis) en tenslotte gaat hij met je in gesprek over de beste ideeën voor de toekomst (17:00 – 18:00 uur, Gemeentehuis). In de avond is zijn compositie over klimaatverandering ook nog te horen in het Dwarslopers Slotconcert.

Merlijn Twaalfhoven is een Nederlandse componist en organisator van muziekevenementen. Zijn composities zijn onder anderen uitgevoerd door het Tokyo Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Filharmonisch Orkest.

Merlijn reist met zijn muziekprojecten de hele wereld over en ziet muziek als een manier om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij bijvoorbeeld in 2005 het project ‘long distance call’ opgezet in Cyprus en daarmee de twee delen van het eiland samen muziek laten maken. In 2011 kreeg hij een UNESCO onderscheiding met de titel ‘Young artist for intercultural dialogue between Arab and Western worlds’ voor zijn werk.

Tevens is hij oprichter van ‘The Turn Club’, een organisatie van kunstenaars die met hun kunstenaars-mindset een nieuwe kijk en nieuwe oplossingen willen bieden voor moderne maatschappelijke problemen.

Merlijn Twaalfhoven is een inspirerend individu. Mijn zijn projecten streeft hij constant naar een betere wereld, waar meer ruimte is voor verbeelding en creativiteit.

Koop hier je tickets!

 

We geven je alvast een kleine opwarmer: