Festival 2019

Women on Wings | Ellen Tacoma

Women on wings is een organisatie met een duidelijke missie: ze willen een miljoen banen creëren voor vrouwen die op het platteland van India wonen. Hiermee willen ze het vaak arme platteland ondersteunen en de vrouwen en hun families een kans geven op een beter leven.

Ze doen dit door hun kennis over economische strategieën te delen met ondernemers in India die met vrouwen op het platteland werken. Zo geven ze deze mensen de mogelijkheid om hun organisaties sneller te laten groeien.

Met dit werk ondersteunt Women on Wings ook de Verenigde Naties’ Sustainable Development Goals, waarbij de focus ligt op Development goal 8 (Promote economic growth and employment for all) en op Development goal 5 (Achieve gender equality and empower all women and girls).

In september 2018 had Women on Wings al 253,200 banen gecreëerd voor vrouwen en hiermee 760,000 kinderen naar school gestuurd en gered van ondervoeding.

Deze inspirerende organisatie wordt op ons festival gerepresenteerd door Ellen Tacoma, een van de oprichters van Women on Wings. Met haar organisatie streef zij ernaar om armoede te eindigen en alle die in armoede leven te ondersteunen waar dat mogelijk/gewenst is. Ellen is te gast als spreker in de gespreksmarathon, in het gesprek over de toekomst van educatie, tussen 17.00 uur en 18.00 uur.

 

Koop hier je tickets!