Festival 2019

Partnerorganisatie | Common Soil

Common Soil

Common Soil streeft naar een wereld waarin de mens actief zorg draagt voor de aarde, en in een duurzame balans leeft met de natuur, binnen de grenzen van de planeet. Het doel van Common Soil is om land en ecosystemen te herstellen door middel van ecologische landbouwmethoden, daarmee de trend van bodemafbraak te keren en de transitie naar een duurzaam en weerbaar landbouw- en voeding-systeem te versnellen. Common Soil doet dit door middel van onderzoek, dialoog, leertrajecten, evenementen en concrete acties en experimenten.

Meer dan 95% van onze voeding komt uit de bodem. Wereldwijd is meer dan 30% van de landbouwgrond dusdanig gedegradeerd dat voedselproductie niet meer mogelijk is, en deze degradatie zet door met zo’n 10 miljoen hectare per jaar. Daarnaast is ons huidige voeding – landbouwysteem verantwoordelijk voor zo’n 30% van de uitstoot van broeikasgassen en is het de belangrijkste oorzaak van het verlies aan biodiversiteit.

Een transitie naar een landbouwsysteem dat deze trends doet keren heeft een positieve invloed op bodem, klimaat, biodiversiteit, voeding en gezondheid. Ieder mens eet en heeft daardoor de kans om elke dag een bijdrage te leveren aan deze transitie.

Kennismaken met Common Soil kan op het festival, in de workshop van Pieter Ploeg en Nakyta Grimm
Tijd: 14:30 – 15:30
Locatie: Gemeentehuis

Koop hier je tickets!