Festival 2019

Openingsvoorstelling | Studenten Vrije Hogeschool

Stel nou: je wordt wakker in het jaar 2068. Wat zie je, wat ruik je, wat proef je? Op wat voor plekken wandel je rond? Hoe maak je contact met anderen? Wat is er van de wereld geworden zoals we die nu nog kennen? In de openingsvoorstelling van het Dwarslopers Festival nemen 45 studenten van de Vrije Hogeschool je mee in een nieuwe wereld, vanuit de kunstdisciplines theater, dans en muziek.

Te verwachten zijn: de wereld van de nullen en enen, voicemails aan de toekomst, vertederende liedjes, ontroerende choreografiën, beklemmend theater, prachtig geënsceneerde toekomstbeelden  en nog veel meer. Al het materiaal in de voorstelling is volledig nieuw en werd in de afgelopen maanden ontwikkeld door de studenten van de Vrije Hogeschool. Onder begeleiding van choreograaf Maxi Hill ontstonden prachtige dansen die ons meenemen naar een gevoel van eeuwigheid. Theatermakers Marrit Bausch en Margit Odems werkten met studenten aan hilarische en beklemmende scenes over de mens die vervlochten raakt met de moderne materie. Onder begeleiding van componist Imre Ploeg ontstond nieuwe muziek in vele genres; van rap tot ballade en van soundscape tot koorcompositie.

Na afloop van de voorstelling spreken directeur van de Vrije Hogeschool Gerrie Strik, Wethouder van Cultuur in Zeist Marcel Fluitman en artistiek leider van het festival Imre Ploeg enkele woorden uit om daarmee de opening van het festival kracht bij te zetten.

Dans, theater en muziek van:
Tristan Schram, Rick Dijkstra, Santino van der Goes, Ilse van der Klei, Koosje Bunnik, Eva Smulders, Willemijn Visser, Janna Ruygrok, Tess van Goozen, Heleen van den Berg, Thijmen Oudenampsen, Marieke Horst, Anke Holties, Kaelin Schouten, Tinka Kreeft, Sabine Mallant, Femke de Stigter, Gaia op de Weegh, Maya Jaber, Marjolein Paans, Wassim Zughbi, Nicolas Jimenez, Maud Spierieus, Hankje Seckel, Jan-Gosse Bootsma, Joost van der Sluijs, Thijs Bisschop, Sanna Hugen, Vera Corben, Karel Westerhoff, Lotte Vlek, Jura Maingay, Malin Docter, Nienke Beerling, Hannah Wolf, Sjors Weggeman, Thalyx Verhagen, Geerte Wijgers, Anne van Bergeijk, Razan Sagheer, Rosalie Rutgers, Emma Dijkstra, Amy van Eeuwijk en Pjotr van Griensven.

Met medewerking van:
Dans | Maxi Hill
Theater | Margit Odems, Marrit Bausch
Muziek | Imre Ploeg

Spreker | Gerrie Strik, directeur Vrije Hogeschool
Spreker | Marcel Fluitman, Wethouder van Cultuur Zeist