Festival 2019

Harry Starren | gespreksleider en interviewer

‘The most important contribution to society one can have is by becoming who one truly is’

Harry Starren is een inspirerende spreker met veel energie, die graag mensen met elkaar in gesprek brengt over dringende maatschappelijk vraagstukken. Hij is expert op het gebied van leiderschap en ondernemerschap en lid van de Raad van Toezicht van de Vrije Hogeschool.

Starren studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en publieke administratie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna deed hij hij postdoctoraal werk aan Harvard University , de Universiteit van Maryland en het Instituto de Empresa in Madrid. Tevens heeft hij meerdere boeken geschreven, waaronder ‘Think Like a Manager, Don’t Act Like One’ (2016). Ook is hij columnist voor het Financieel Dagblad en De Optimist en adviseur bij verschillende bedrijven en Europese organisaties. Starren was 15 jaar lang directeur van De Baak Management Centrum (gelieerd aan VNO-NCW) en is nu directeur van zijn eigen bedrijf Ithaca International.

Op het Dwarslopers Festival is Harry Starren gespreksleider in de gespreksmarathon over de toekomst. Hij spreekt tussen 14.15 en 15.00 uur met Wytske Versteeg en Merlijn Twaalfhoven over het belang van kunst en verbeeldingskracht in onze verhouding met de toekomst. Tussen 19.30 en 20.00 uur spreekt hij met kunstenaar Bert Barten over het project Talking Trees, als inleiding op het Dwarslopers Slotconcert.

Koop hier je tickets!

 

Kijk hier een interview van Harry Starren met Turn Club lid An Kramer, over het belang van kunst bij transities: