De toekomst verbeelden
Kunstenaars zijn de koningen van de verbeelding. De toekomst is het nog onbekende, het fictieve, dat wat net buiten ons bereik blijft, maar ons altijd omringt. Wat zeggen kunstenaars die continu bezig zijn met verbeelden over zoiets ongrijpbaars als de toekomst? Hoe kunnen zij de toekomst verbeelden en misschien ook wel beïnvloeden? In dit eerste deel van de gespreksmarathon gaan schrijfster Wytske Versteeg en componist Merlijn Twaalfhoven met elkaar en met een student van de Vrije Hogeschool in gesprek over deze vragen, onder de inspirerende begeleiding van Harry Starren.
Harry Starren is expert op het gebied van leiderschap en ondernemerschap, een inspirerende spreker en gespreksleider. Hij is directeur van zijn eigen bedrijf: Ithaca International en heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en Politieke wetenschappen en openbaar bestuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft in besturen gezeten van verschillende organisaties en bedrijven en is dus een ervaren leider.
Schrijfster en wetenschapster Wytske Versteeg schreef het libretto dat als inspiratie diende voor het festival: Visioenen van 2068. Ze is een jonge Nederlandse auteur met een viertal romans en een groot aantal korte verhalen en essays op haar naam. Naast haar baan als schrijfster is ze als politicoloog betrokken bij de Urban Future Studio (Universiteit Utrecht) en dus ook op wetenschappelijk gebied expert van de toekomst.
Merlijn Twaalfhoven is componist en initiatiefnemer van The Turn Club. Hij is al jaren bezig met het verbinden van mensen door zijn muziek en is met zijn organisatie The Turn Club op zoek naar creatieve en nieuwe oplossingen voor terugkerende maatschappelijke problemen. Met zijn inspirerende projecten reist hij de hele wereld over.
Aan dit panelgesprek neemt ook een student van de Vrije Hogeschool deel.
Koop hier je tickets!Tussen 14.15 en 18.00 uur vindt de gespreksmarathon plaats; een doorlopend gesprek tussen wetenschappers, kunstenaars, sociaal ondernemers, studenten en publiek over de toekomst. Dit gesprek is ingedeeld in vier fases:
14.15 – 15.00 uur | Hoe kunnen we de toekomst verbeelden?
15.00 – 15.45 uur | Wat is de toekomst van de mens?
16.00 – 17.00 uur | Wat is de toekomst van de aarde?
17.00 – 18.00 uur | Wat is de toekomst van educatie?
Locatie: Kleine Zaal, Evangelische Broeder Gemeente