Festival 2019

Gespreksmarathon | De toekomst van educatie

De toekomst van educatie
In deze ronde van de gespreksmarathon over de toekomst praten we over de toekomst van educatie met mensen uit verschillende velden en vakgebieden. Wat is het wezenlijke doel van educatie vandaag de dag? Hoe bereiken we dat doel? Is het huidige onderwijssysteem houdbaar in de toekomst?

Gespreksleider Edith Ploeg (1962) heeft jarenlang voor de klas gestaan in zowel het speciaal onderwijs als het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Daarna is ze 10 jaar directeur geweest van twee scholen. Momenteel werkt ze in de cultuureducatie als adviseur cultuuronderwijs, voor gemeenten, culturele instellingen en scholen.

Michel Rog (1973) is tweede kamerlid van het CDA sinds 2012 en is dagelijks gepassioneerd bezig goed en vernieuwend onderwijs in de politiek te vertegenwoordigen.
Ellen Tacoma (1964) runt sinds 2007 de organisatie Women on wings, die als doel heeft 1 miljoen banen te verstrekken aan vrouwen op het platteland van India.
Frans Lutters (1958) is schrijver, leraar geschiedenis aan de Stichtse Vrije School in Zeist en veelgevraagd spreker.
Hanke Drop is senior researcher aan de Hogeschool Utrecht en is daarbij dagelijks bezig met onderwijsvraagstukken.
Etrona van der Heijden is cultureel antropoloog, danseres en al lange tijd docent, coach en decaan op de Vrije Hogeschool.
Aan dit panelgesprek nemen ook twee studenten van de Vrije Hogeschool deel.

Koop hier je tickets!

 

Tussen 14.15 en 18.00 uur vindt de gespreksmarathon plaats; een doorlopend gesprek tussen wetenschappers, kunstenaars, sociaal ondernemers, studenten en publiek over de toekomst. Dit gesprek is ingedeeld in vier fases:
14.15 – 15.00 uur | Hoe kunnen we de toekomst verbeelden?
15.00 – 15.45 uur | Wat is de toekomst van de mens?
16.00 – 17.00 uur | Wat is de toekomst van de aarde?
17.00 – 18.00 uur | Wat is de toekomst van educatie?

Locatie: Kleine Zaal, Evangelische Broeder Gemeente