Festival 2019

Gespreksmarathon | Overzicht tafelgasten

Tussen 14.15 en 18.00 uur vindt de gespreksmarathon plaats; een doorlopend gesprek tussen wetenschappers, kunstenaars, sociaal ondernemers, studenten en publiek over de toekomst. Dit gesprek is ingedeeld in vier fases:

14.15 – 15.00 uur | Hoe kunnen we de toekomst verbeelden?
Kunstenaars zijn de koningen van de verbeelding. De toekomst is het nog onbekende, het fictieve, dat wat net buiten ons bereik blijft, maar ons altijd omringt. Wat zeggen kunstenaars die continu bezig zijn met verbeelden over zoiets ongrijpbaars als de toekomst? Hoe kunnen zij de toekomst verbeelden en misschien ook wel beïnvloeden?

Harry Starren (gespreksleider)
Wytske Versteeg
Merlijn Twaalfhoven
Student Vrije Hogeschool

15.00 – 15.45 uur | Wat is de toekomst van de mens?
Wat betekent het eigenlijk om mens te zijn? In deze tijd van het antropoceen, waarin de grens tussen mens en machine steeds waziger wordt, stellen we elkaar en onszelf steeds vaker deze vraag. Kunnen we onszelf in deze steeds ingewikkelder wordende wereld eigenlijk nog wel definiëren of is dat inmiddels een onmogelijke opgave geworden?

Student Vrije Hogeschool (gespreksleider)
Joachim Duyndam
Gerrie Strik
Flore Lutters

16.00 – 17.00 uur | Wat is de toekomst van de aarde?
In dit panelgesprek komen een aantal inspirerende mensen samen om te praten over de toekomst van onze aarde. Vernieuwers op het gebied van ecologie en duurzaamheid zullen met elkaar in gesprek gaan over hoe onze relatie met de aarde over 50 jaar kan en zal zijn. In het gesprek proberen ze met elkaar een nieuw verhaal te scheppen, als mogelijk antwoord op de huidige ecologische problemen zoals klimaatverandering, uitsterven van ecosystemen en de voedselproblematiek. Samen onderzoeken ze hoe deze uiterlijke thema’s verbonden zijn met een persoonlijke en innerlijke worsteling en hoe gevoelens van apathie en angst kunnen worden omgezet in moed en vertrouwen.

Imre Ploeg (gespreksleider)
Klaas van Egmond
Pieter Ploeg
Nakyta Grimm
Clarine Campagne
Jura Maingay

17.00 – 18.00 uur | Wat is de toekomst van educatie?
In deze ronde van de gespreksmarathon over de toekomst praten we over de toekomst van educatie met mensen uit verschillende velden en vakgebieden. Wat is het wezenlijke doel van educatie vandaag de dag? Hoe bereiken we dat doel? Is het huidige onderwijssysteem houdbaar in de toekomst?

Edith Ploeg (gespreksleider)
Michel Rog
Ellen Tacoma
Frans Lutters
Hanke Drop
Sasha Holthaus
Student Vrije Hogeschool

Koop hier je tickets!