Festival 2018

Vitamine Z | Cursus Feilbaarheid – Ode Aan Imperfectie

Wat blijkt: iedereen is een beetje gek! Het uitgangspunt van deze workshop is onze eigen imperfectie en de gelijkwaardigheid die we ervaren als we ons kwetsbaar naar elkaar durven op te stellen over deze onvolkomendheid.

Stichting Vitamine Z brengt tijdens het Dwarslopers Festival een ode aan onze imperfectie door speelse zelf-onderzoekende oefeningen in combinatie met theorie.

Vitamine Z wil een antidepressivum zijn in een wereld waarin de mate van succes en geluk een (onhaalbare) norm zijn.

Dat doet ze onder andere met het Icarus project, waarbij we een jonge man zien die zijn idealen en normen zo hoog heeft gezet dat hij juist daardoor neerstort; een diagnose die onder de huidige generatie millennials als een epidemie gezien kan worden.

Vitamine Z maakt de imperfecte feilbare kant van ons mens-zijn bespreekbaar en normaal. Zo ontstaat ruimte voor eerlijkheid, ontspanning en begrip voor elkaars eigenaardigheden. Maar het meest belangrijk: het voorkomt onnodige onzekerheid en stress omdat de norm van geluk weer haalbaar wordt.

Vitamine Z biedt activiteiten die je helpen balans te bereiken. Alleen maar feesten of elke dag de hele dag mediteren is allebei niet gezond:

“Het leven is als een goede soep, alleen als je alle ingrediënten bij elkaar doet, krijg je de juiste smaak te pakken.”

Volg de Cursus Feilbaarheid – Ode Aan Imperfectie van Vitamine Z tijdens het Dwarslopers Festival in Utrecht in De Pit om 15.30 uur.