Festival 2018

Tune Out Burn In | muziektheater

Is er muziek te vinden in de hectiek van deze tijd? Wat is de klank van rust? Hoe klinkt een burn-out? Tune Out Burn In verklankt en verbeeldt beroepsziekte nummer 1: de burn-out. Zeven jonge zangers en makers van NKK NXT, het nieuwe talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor, onderzoeken dit vaak nog ongrijpbare fenomeen. ​

Theatraal concert tijdens het Dwarslopers Festival Utrecht op 16 juni in TivoliVredenburg.

In de 21e eeuw staat werk geen moment stil, wordt perfectionisme verheerlijkt en is er voor mislukking geen ruimte. Tegelijkertijd is de oceaan aan keuzes en mogelijkheden overweldigend. Het aantal burn-outs stijgt aanhoudend, dus een ding is duidelijk: tijd voor verandering!

Tune Out Burn In biedt een kritisch tegengeluid. Met moderne koormuziek in een theatraal jasje neemt NKK NXT de cultuur van het alsmaar doorwerken onder de loep. Wat gebeurt er als je het harnas van de tijd aflegt, en je jezelf kwetsbaar opstelt? NKK NXT schijnt een nieuw licht op het thema én op traditionele vormen van koormuziek. Na het concert gaan de zangers met je in gesprek over burn-outs, onder leiding van een deskundige. Laat je inspireren tot een burn-in!

Met werken van o.a. David Lang, Pärt Uusberg en John Tavener

NKK NXT 2017-2018 Dennis Broeders, Hilde Konings, Jony Overdijk, Lette Vos, Patrick Vaessens, Benjamin Larham en Sara Leemans
Regie Lizzy Timmers
Instudering Boudewijn Jansen

Blijf op de hoogte van NKK NXT op Facebook en Instagram.

Over NKK NXT
NKK NXT is een talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Binnen dit traject is een ensemble gevormd bestaande uit jonge zangers die allemaal hebben bewezen op een creatieve manier met hun vak bezig te zijn. Met ieder een eigen specialisatie en achtergrond zijn zij een creatieve denktank vol ideeën. Onder de vleugels van het Nederlands Kamerkoor hebben zij hun krachten en talenten gebundeld om op zoek te gaan naar vernieuwing in de ensemblezang. Klik hier voor meer informatie.

De voorstelling Tune Out Burn In van NKK NXT is te horen tijdens het Dwarslopers Festival in TivoliVredenburg op 16 juni 2018 om 15.30 uur in de Cloud 9. Boek hier je ticket.