Festival 2018

Rosa Koenen | workshop | De Seks-paradox belichaamd

Dwarslopers Festival Vrije Hogeschool

We nemen vaak voor lief aan in wat voor tijd we leven of welke positie we belichamen, zonder oog voor de verworvenheden of de uitdagingen die ons omringen. Een manier om hier bewuster van te worden is door ons te verbinden met voorgaande generaties.

In de workshop De Seks-paradox belichaamd  onderzoek je samen de betekenis van gender, seksualiteit en relaties vanuit een generationeel bewustzijn. Je aanschouwt een tijdsbeeld van de ontwikkelingen in de afgelopen jaren en zal stilstaan bij zowel de aanwinsten als de nieuwe beknellingen en tegenstrijdigheden van het emancipatie-ideaal en de seksuele revolutie. Van daaruit reis je naar het nu, om aan te komen bij jezelf. Samen met de andere deelnemers, en in een open en interactief gesprek, onderzoek je de betekenis van gender, seksualiteit en relaties in de huidige maatschappij én je persoonlijke leven.

Rosa Koenen is een onderzoeker en verhalenverteller met een focus op journalistieke- en documentaire projecten. Vanuit haar academische achtergrond in Gender and sexuality studies is ze bijzonder geïnteresseerd in  (de geschiedenis van)  seksualiteit, het discours binnen seksuele opvoeding  en verscheidene processen van in- en uitsluiting. Ze werkt onder andere als docent Liberal Arts and Sciences bij de Universiteit Utrecht en doet zelfstandig onderzoek voor verschillende redacties en instanties. Daarnaast werkt Rosa als docent op de Vrije Hogeschool en host ze evenementen en processen, zowel intiem en ceremonieel als voor instituties, bedrijven en festivals.

Je kunt deze workshop volgen tijdens het Dwarslopers Festival in Utrecht op zaterdag 16 juni. Rosa Koenens workshop vindt plaats in de Club 9 zaal om 15.30 uur.

Foto: Sara Donkers