Festival 2018

Özcan Akyol & Carmien Michels | identiteit in de schrijfkunst

Met dit schrijversgesprek voegen we nog een dimensie toe aan het thema identiteit. Sophie Derkzen leidt dit gesprek met Özcan Akyol en Carmien Michels over hoe identiteit verwerkt wordt in hun geschreven en gesproken werk.  Beide schrijvers zullen voordragen uit eigen werk met humor en flair!

Özcan Akyol
Je kent hem vast als columnist van onder andere het AD en schrijver van de romans ‘Eus’ en ‘Turis’.  Het semi autobiografische Eus werd door sommigen gezien als een tragikomisch en schokkend relaas van iemand die volledig ontheemd door het leven moest. Wat doet dat met je identiteit?

Özcan maakte de documentaire: ‘De Neven van Eus’ over Turkije. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij  de Pim Fortuyn Prijs nominatie weigerde.


Carmien Michels
Deze jonge Belgische schrijver en performer danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze studeerde Woordkunst en in januari 2016 won ze het Nederlands kampioenschap Poetry Slam. Sinds november 2016 is ze Europees kampioen Poetry Slam. In 2012 verscheen haar filosofisch essay Ik kies dus ik ben over identiteit.

Carmien maakt al enkele jaren deel uit van de kerngroep van Mama’s Open Mic, een spoken word platform in Antwerpen dat open podia organiseert en jongeren en volwassenen motiveert om zich creatief te uiten.

Het schrijversgesprek vindt plaats tijdens het Dwarslopers Festival in Utrecht in de Pandora zaal om 16.30 uur.