Festival 2018

Iduna Paalman | voordracht | Het verhaal dat wij zijn

Door iemand anders te zijn kun je heel goed ontdekken wie je zelf bent. Door in een onbekende wereld te zijn ga je je eigen wereld juist beter begrijpen. Kortom: verander jezelf in een personage en alles valt op zijn plaats.
 

Of het echt zo werkt? Iduna draagt korte verhalen en poëzie voor waarin ze zichzelf de ene keer als personage opvoert, en dan weer in een ik-figuur verdwijnt die in niets op haar lijkt. Kom je ooit van je eigen opvattingen af? Of blijven die je achtervolgen, ook als je jezelf helemaal los wil laten?

Tussen de bedrijven door vertelt Iduna in hoeverre schrijven haar identiteit en haar wereldbeeld verscherpt en soms vertroebelt en geeft ze tips voor wat je moet doen als je het beu bent de wereld alleen vanuit je eigen ogen te bezien.


Iduna Paalman (1991) publiceerde korte verhalen en poëzie in o.a. De Gids, Het Liegend Konijn, De Revisor en NRC Handelsblad. Ze is vaste columnist bij Hard//Hoofd en schrijft ook voor toneel. Ze studeerde Duits en geschiedenis en werkt naast het schrijven als docent.
Je vindt Iduna om 19.15 uur in de Energiehuis zaal van De Lichtfabriek tijdens het Dwarslopers Festival in Haarlem.