Festival 2018

Frédérique Klooster, Michelle Mallinger & Albert Bonnema | aria’s over identiteit m.m.v. HSK

Het Haarlems Studenten Koor zingt samen met de Haarlemse sopraan Michelle Mallinger en tenor Albert Bonnema. Daarnaast zingt sopraan Frédérique Klooster tijdens dit bijzondere Dwarslopers-operaconcert.

Frédérique Klooster
Sopraan Frédérique Klooster is enorm veelzijdig en zingt sinds 2015 als De Drijvende Diva, een concept van Victorine Pasman. Ze zong verscheidene operarollen in binnen- en buitenland en zingt de rol van Micaela in de productie van Carmen de musical. Klooster won onder andere de Grabowsky Connell Prize voor haar studie aan de Royal Academy en de eerste prijs in Splendor’s Opera Duet Competition. In 2016 trad ze op met het Haarlems Studenten Koor in de Carmina Burana met operagroep The Fat Lady.

Frédérique Klooster zingt:
‘Air des bijoux’ uit Faust – Charles Gounod
‘Quando m’en vo’ uit La Bohème – Giacomo Puccini        
‘Caro Nome’ uit Rigoletto – Giuseppe Verdi            


Michelle Mallinger
Michelle Mallinger studeerde in de VS en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft een zeer veelzijdige carrière. Zo zong ze verscheidene operarollen zoals La Messagera uit Monteverdi’s Orfeo en Beatrice van Berlioz’s Beatrice et Benedict.

In 2010 maakte Michelle haar solodebuut in het Concertgebouw met de muziek van Lotichius en haar ensemble debuut bij De Nederlandse Opera in de productie A Dog’s Heart.  Samen met regisseur Hans Nieuwenhuis voerde ze in 2016 Poulenc’s La Voix Humaine uit in Nederland en Muscat, Oman. Michelle is medeoprichter van Stichting La Voix in Haarlem en helpt het Haarlems Studenten Koor regelmatig met stemvorming.

Michelle Mallinger zingt:
‘Un Moto di Gioia!’ uit Le Nozze di Figaro – Wolfgang Amadeus Mozart
‘Lied aan de maan’ uit Rusalka – Antonin Dvořák            
‘Stridono Lassù’ uit I Pagliacci – Ruggero Leoncavallo    
‘Casta Diva’ uit Norma – Vincenzo Bellini (met HSK)


Albert Bonnema

Tenor Albert Bonnema komt oorspronkelijk uit Friesland en is alweer enige tijd een bekende Haarlemmer. Zijn rol als Walter von Stolzing in Die Meistersänger von Nürnberg tijdens het Holland Festival in 1995 bezorgde hem internationale erkenning en hij zong met vele operagezelschappen in Europa. Bonnema is als gast verbonden aan de Keulse Opera. In 2017 werkte Albert Bonnema samen met het Haarlems Studenten Koor tijdens het Dolhuys Concert.

Albert Bonnema zingt:
‘Vois ma misère, hélas!’ uit Samson et Dalila – Camille Saint-Saëns (met HSK)
‘It Aldershûs’ in het Fries op tekst van P.J. Troelstra – H.R. Bishop                                        
‘L’ultima canzone’ – Paolo Tosti
‘Freunde, das Leben ist Lebenswert’ uit Giuditta Franz Lehár                

Mis dit unieke optreden tijdens het Dwarslopers Festival Haarlem niet! Om 17.15 uur kun je genieten van prachtige operastukken in de Turbinehal.

De foto van Frédérique Klooster is gemaakt door Diederik Rooker, die van Michelle Mallinger is gemaakt door Mark Castillo en Andrew Wajs maakte de foto van Albert Bonnema.