Festival 2018

Bas Haring | lezing

Niemand minder dan onze ‘volksfilosoof’ Bas Haring trapt het Dwarslopers Festival Utrecht af! Zorg dat je erbij bent en ervaar hoe hij het thema identiteit beleefbaar en voelbaar maakt. Wedden dat je met nieuwe ideeën en energie de rest van het festival ingaat?

Al jaren legt Bas Haring wetenschap en filosofie zo uit dat het begrijpbaar wordt voor jan en alleman. Dit doet hij bijvoorbeeld via boeken, columns, lezingen en TV. Aan de Universiteit Leiden is hij bijzonder hoogleraar ‘publiek begrip van wetenschap’ en oprichter van het masterprogramma “media technology” voor creatieve wetenschap.

Hij heeft verschillende toepasselijke publicaties op zijn naam staan, waaronder het boek ‘Voor Een Echt Succesvol Leven’ over waarom wij succes willen bereiken in ons leven. Zitten wijzelf aan het stuur in het nastreven van onze dromen of zijn wij het willoze slachtoffer van een hersenspinsel?

Ook komt hij op voor hen die onsuccesvol zijn. De mensen die alleen maar genieten of misschien helemaal niets doen: misschien moeten wij dat ook eens proberen in de zoektocht naar onze identiteit en een gelukkig/succesvol leven?

Bas Haring is de openingsspreker van het Dwarslopers Festival Utrecht en staat op 16 juni om 13.10 uur in de Pandora zaal van TivoliVredenburg.