Festival 2018

Jubileumconcert Kamerkoor JIP | muziek over identiteit uit Midden-Europa

Kamerkoor JIP Dwarslopers

Jubileumconcert Kamerkoor JIP
Voor het Dwarslopers project zijn de veertig jonge zangers van Kamerkoor JIP aan de slag gegaan met het thema identiteit. Door met elkaar te zingen en in dialoog te gaan, gingen ze op zoek naar wie ze zijn of willen zijn. Tijdens het concert zingt Kamerkoor JIP indringende volksmuziek uit Midden-Europa. De teksten in de muziek spelen in op kernthema’s binnen de zoektocht naar identiteit en zingeving, zoals angst, bescherming, liefde, de dood, wederopstanding, toeval en bevrijding.

Henryk Górecki (Polen) – Wysla burzycka, bandzie desc
Lajos Bárdos (Hongarije) – Zöld erdöben
Iván Eröd (Hongarije) – Drei Gedichte
Petr Eben (Tsjechië) – Zahucaly hory
Zoltán Kodály  (Hongarije) – Akik mindig elkésnek
Erzsébet Szönyi (Hongarije) – Something has spoken in the night
Zoltán Kodály  (Hongarije) –  Székely keserves
Henryk Górecki  (Polen) – Ciemna nocka, ciemna

Kamerkoor JIP viert zijn eerste jubileum: in de afgelopen vijf jaar is Kamerkoor JIP met zijn formule van concerten rondom urgente maatschappelijke thema’s uitgegroeid tot één van de bekendste en meest succesvolle kamerkoren binnen de Nederlandse amateurkorenwereld. De thema’s van JIP sluiten aan bij dat wat in de samenleving leeft en werpen hier een nieuw licht op. Zo bezong het koor bij JIP6 het zeer actuele thema van de vluchtelingenproblematiek in samenwerking met Syrische/Palestijnse muzikanten en vluchtelingenorganisaties.

Kamerkoor JIP treedt op tijdens het Dwarslopers Festival in Haarlem in de Turbinehal om 16.00 uur. Koop hier je tickets.
Ook organiseert JIP het Dwarslopers Festival in Utrecht en viert het haar 5e verjaardag met een spectaculair concert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Koop hier je tickets.