Oriental Landscapes

dwarslopers oriental landscapes

Introducing a global musical space that brings East and West into an artistic dialogue

Oriental Landscapes is een hedendaags muziekfestival dat plaatsvindt in de steden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Utrecht. Centraal staan traditionele en moderne interpretaties van oosterse muziek. In iedere editie van het Oriental Landscapes Festival wordt het publiek meegenomen op een reis door de tijd en verkenning van de oorsprong, interactie en innovatie van de maqam, de belangrijkste bouwsteen van de oriëntaalse muziek. Naast concerten bestaat het festival uit lezingen en workshops. Oriental Landscapes stelt zich ten doel om wederzijds begrip te stimuleren en diversiteit en respect te bevorderen door middel van open dialoog en de verspreiding van kennis van culturen in conflict. Door middel van muziek en andere kunstvormen wil het Oriental Landscapes Festival bijdragen aan het creëren van culturele uitwisseling tussen oosterse en westerse landen.

Het eerstvolgende Oriental Landscapes Festival vindt plaats van 15-26 juni 2018 en richt zich op muziek uit landen als Griekenland, Iran, Turkije en Syrië. Op het programma staan onder andere de muzikanten Mohammad Motamedi, Rima Khcheich en Nidaa Abou Mrad, het Calefax Reed Quintet, het Rembrandt Frerichs Trio en het New European Ensemble.

Voor het festival worden speciale samenwerkingen aangegaan met een aantal van ’s werelds toonaangevende kunstenaars uit de regio Midden-Oosten, zoals Mohammad Motamedi (Iran), Rima Khcheich (Libië) en Nida Abou Mrad (Libanon). Maar ook met Nederlandse kunstenaars zoals Calefax, Matangi, New European Ensemble, Rembrandt Frerichs Trio, Oene Van Geel, George Dumitriu, Sanem Kalfa, Mike Fentross, Maarten Ornstein en anderen. En met componisten als Shafi Badderdine, Zaid Jabri, Kareem Roustom, Babur Tongur, Calliope Tsoupaki, Willem Jeths, Jean Luc Fafchamps, Kaveh Vares en Oene van Geel.

Op 16 juni strijkt Oriental Landscapes neer bij het Dwarslopers Festival Utrecht. In de middag speelt het fantastische Atmaca ensemble in Cloud 9 en in de avond zingen 175 dwarslopers samen met Mireille Bittar  (Syrië), prijswinnende contrabassist Tony Overwater en de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi.

Andere concerten van Oriental Landscapes 2018
15 juni | Amsterdam – De Duif Church
16 juni | Utrecht – Tivoli Vredenburg
17 juni | Rotterdam – Grounds/WMDC
20 juni | Amsterdam – De Balie
21 juni | The Hague – Korzo
22 juni |  Utrecht – Tivoli Vredenburg
23 juni | Leiden – Rijksmuseum van Oudheden
24 juni | Rotterdam – Belvedere Verhalenhuis
25 juni | Amsterdam – Amstelkerk
26 juni | Rotterdam – Pilgrimvaderskerk

Website
Facebook
Gedetaileerd dagprogramma