Lotte Vlek

foto vrouw Lotte Vlek

Verhalen vertellen, mooie woorden gebruiken, gevoelens vertalen in muziek. Je kwetsbaar op durven stellen en eerlijk zijn.
In al deze dingen probeer ik op zoek te gaan naar het ongrijpbare, het magische in de wereld en het onverklaarbare van ons mens-zijn.
Ik heb een enorme fascinatie voor de menselijke geest. Hoe kan het zijn dat iets geestelijks als gedachten invloed heeft op iets fysieks als ons lichaam, stofjes in onze hersenen? Kan ik precies hetzelfde voelen als jij? Bestaat iets als empathie eigenlijk wel? Hebben bomen gedachtes?
In mijn leven probeer ik een balans te vinden tussen gevoel en verstand, kunst en wetenschap, omdat ik denk dat we als mens beide nodig hebben. Met behulp van kunst kan ik mijn gevoel een plekje geven en mijn verstand helpt me de wereld een beetje beter te begrijpen.
In een wereld die steeds meer op verstand gericht lijkt te zijn en tegelijkertijd een politiek die inspeelt op gevoel, probeer ik erachter te komen hoe deze twee het beste samen kunnen werken.

 

 

 


Verhalen

Shortread

Moeder aarde, mama.

12 februari 2019

Lieve moeder aarde, mama, Niet voor niets noemen we u zo. Eigenlijk bent u heilig. Heeft u een hart? Bent u misschien wel net zo levend als ik, of slechts iets minder? Bent u levend? Moeder aarde, mama. Vroeger dacht ik dat planten misschien wel leefden en dachten zoals ik. Ik leerde later in mijn … Lees verder