Eva Trapman

Eva Trapman Dwarslopers Kamerkoor JIP

Mijn interesse gaat uit naar mensen en hoe zij betekenis geven aan hun eigen leven. In hoeverre voegen we zelf betekenis toe aan hetgeen we beleven, en aan wat ons overkomt? In hoeverre construeren we ons levensverhaal zelf? In hoeverre plaatsen we de gebeurtenissen in ons levensverhaal, zodat dat een coherent verhaal wordt, waarin wij onze identiteit herkennen? Die we wellicht ook zelf hebben geconstrueerd?
Na de Vrije Hogeschool ging ik Humanistiek studeren, waar ik mijn bachelorscriptie schreef over hoe jongeren in een ‘tussenjaar’ hun identiteit beleven. Ik bekeek het fenomeen van het tussenjaar (en hoe die er uit zou moeten zien) vanuit Friedrich Schiller’s Brieven over de esthetische opvoeding van de mens.

Concreter en meer recent exploreer ik deze thema’s en vragen in mijn stage als humanistisch geestelijk verzorger in een gevangenis. Gevangenissen en wat het opgesloten zijn doet met de mens (en met diens identiteit), vind ik zeer interessant. In mijn stage hou ik mij o.a. bezig met het ontwikkelen van een van de cursussen Filosofie & Humanisme, die in vijftien gevangenissen wordt gegeven. Fragmenten van filosofische bronteksten dienen daarbij als ingang om te kijken naar eigen levensvragen. Na mijn master Humanistiek hoop ik dan ook dat ik de gedetineerden mag bijstaan met dit mooie beroep van geestelijke verzorging.

Eva zingt in het Kamerkoor JIP en viert de verjaardag van het koor op het Dwarslopers Festival Utrecht, 16 juni 2018. Ze zingt ook solo in de compositie ‘Der Schwan’ van Diederik van der Laag (wereldpremière) , bij het slotconcert van het Dwarslopers Festival, in de grote zaal van TivoliVredenburg. Wil je Eva horen? Koop hier je ticket!


Verhalen

Dwarslopers Eva Trapman Kamerkoor JIP Festival
Shortread

‘Wij zijn geen mensen uit één stuk’

13 mei 2018

Voor Kamerkoor JIP deed ik een klein onderzoekje naar het begrip ‘identiteit’. De uitkomst – een exploratie rondom het begrip – heb ik bij een repetitie voor het Dwarslopers Festival gedeeld met het koor. Dit verhaal is een bewerkte versie daarvan. ‘Wij zijn geen mensen uit één stuk’ Twee visies op identiteit In een repetitie … Lees verder