Caspar van Rooijen

Vandaag de dag heb ik meer mogelijkheden dan ooit. De technologie zorgt ervoor dat alle informatie die ik zoek in mijn broekzak past, dat mijn familie en kennissen altijd oproepbaar zijn en dat ik (in theorie) volledig bepaal hoe succesvol mijn leven verloopt.

Toch ondervind ik soms een gevoel van eenzaamheid, angst en stress. Hoe kan dit met de economische en technologische voorspoed van nu?

Helaas ben ik niet de enige: de generatie van 1984 tot 2000, genaamd de millennials, ervaren deze gevoelens steeds meer. Uit cijfers van het CBS uit 2014 blijkt zelfs dat de millennials van 25-35 jaar het vaakst burned-out zijn ten opzichte van de andere generaties.

Hoe komt dit? Beter nog, wat kunnen wij eraan doen ?

Op dit Dwarslopersplatform ga ik onderzoek doen naar de prestatiedruk en stress die wij onszelf opleggen. Door middel van audio, video en schrijfmateriaal zal ik met jullie gaan ondervinden hoever mensen gaan voor het hebben van impact en succes.

Caspar is student in het Liberal Arts Tussenjaar van de Vrije Hogeschool.


Verhalen

Video

Correspondent in de brandhaard van Europa (2)

25 mei 2018

Correspondent in de brandhaard van Europa De slag in Midden-Europa Tijdens de dagen in Boedapest heb ik mijzelf ondergedompeld in de politiek van Hongarije. Met premier Viktor Orbán aan het roer heeft het populisme op dit moment ruimschoots de macht. In de vlog hieronder geef ik uitleg over een verbazingwekkende ontdekking die ik heb gedaan, … Lees verder

Vrije Hogeschool
Audio

Interview met William Valkenburg

3 mei 2018

In hoeverre bepaalt succes je identiteit? Vrije Hogeschool docent William Valkenburg geeft antwoord op de bovenstaande vraag. William was onder meer directeur van de Wereldomroep, eindredacteur van Kassa en de oprichter van Uitzending Gemist. Ook heeft hij gewerkt als directeur Internet en Innovatie bij de Nederlands publieke omroep (NPO). Nu is hij docent aan de Vrije Hogeschool … Lees verder