Verhalenwedstrijd Idea en Literair Zeist

Dit jaar organiseren Dwarslopers-partners Literair Zeist en Bibliotheek Idea Zeist  voor de zesde keer de LiteratuurPrijs Zeist, in samenwerking met Vereniging Taalpodium. Dit jaar wordt een open verhalenwedstrijd uitgeschreven in het boekenweekthema Rebellen en Dwarsdenkers. De sluitingsdatum voor inzenden is 10 augustus.

Thema
Het thema is zoals genoemd ‘Rebellen en Dwarsdenkers’ en sluit daarmee aan bij het thema van de Boekenweek van 2020. Daarmee wordt aangegeven dat ‘we het lef van schrijvers koesteren die de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. De dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld en de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo – ze zijn van levensbelang voor onze samenleving.’

Deelname
Deelnemers kunnen tot uiterlijk 10 augustus 2020 met een niet eerder gepubliceerd verhaal meedoen aan de wedstrijd. Het wedstrijdreglement is te vinden op de website van Literair Zeist. Daar is ook te vinden op welke wijze de verhalen moeten worden ingezonden.

Prijzen
De wedstrijd resulteert in een feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond 13 november 2020 in de grote zaal van De Klinker (muziekschool en bibliotheek) te Zeist. De prijzen worden uitbetaald in euro’s; eerste prijs € 350, tweede prijs € 250 en derde prijs € 150. De prijswinnende verhalen, een aantal eervolle vermeldingen én een aantal extra geselecteerde verhalen worden in een fraaie bundel gepubliceerd.

Jury
De jury voor de verhalenwedstrijd wordt gevormd door Henjo Hekman, dichter/schrijver en eerste, inmiddels afgezwaaide, stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter/schrijver en Eelco Rommes, schrijver en winnaar verhalenwedstrijd 2016.

Wij zijn dwarslopers. 


Agenda