Tune Out Burn In | NKK-Next

Gevangenis Wolvenplein, Utrecht

TUNE OUT BURN IN
Een muzikale voorstelling over burn-out

Is er muziek te vinden in de hectiek van deze tijd? Wat is de klank van rust? Hoe klinkt een burn-out? TUNE OUT BURN IN verklankt en verbeeldt beroepsziekte nummer 1: de burn-out. Negen jonge zangers en makers van NKK NXT, het nieuwe talentontwikkeling traject van het Nederlands Kamerkoor, onderzoeken dit vaak nog ongrijpbare fenomeen. ​

In de 21e eeuw staat werk geen moment stil, wordt perfectionisme verheerlijkt en is er voor mislukking geen ruimte. Tegelijkertijd is de oceaan aan keuzes en mogelijkheden overweldigend. Het aantal burn-outs stijgt aanhoudend, dus een ding is duidelijk: tijd voor verandering!

TUNE OUT BURN IN biedt een kritisch tegengeluid. Met moderne koormuziek ondersteund door visuals neemt NKK NXT de cultuur van het alsmaar doorwerken onder de loep. Wat gebeurt er als je het harnas van de tijd aflegt, en je jezelf kwetsbaar opstelt? Met de voormalige gevangenis Wolvenplein (De Lik) als decor schijnt NKK NXT nieuw licht op het thema én op traditionele vormen van koormuziek. Laat je inspireren tot een burn-in!

Deze voorstelling zal waarschijnlijk ook te zien zijn op het Dwarslopers Festival Utrecht


Agenda