Dwarslopersavond | WO=MEN?

Vrije Hogeschool

Dit Dwarslopers evenement is een productie van de Vrije Hogeschool.

Kunnen we het nog eens over gendergelijkheid hebben? De gelijkwaardigheid tussen man of vrouw is in 2019 nog altijd een issue. Maar wat is vandaag de dag ons emancipatie-ideaal en welke sociale constructen gaan er schuil achter de ongelijkheid?

Tijdens deze Dwarslopersavond vertelt Jantien Kingma, medewerker van de internationale organisatie WO=MEN, over het werk dat WO=MEN doet. WO=MEN is het grootste gendernetwerk in Europa en zet zich al 10 jaar in voor een onafhankelijk genderbeleid bij Nederlandse organisaties in het buitenland.

Na de inleiding gaan we met elkaar in gesprek. Waar kunnen we elkaar vinden in het kwetsbare debat over gender, en hoe komen we met elkaar tot nieuwe inzichten op dit vlak?

Programma:
19:00 – Inloop met koffie en thee
19:30 – Presentatie door Jantien Kingma
20:00 – Dwarslopers gesprekken
21:00 – Napraten en einde

De Dwarslopers avond is gratis toegankelijk, meld je wel even aan via deze link:

Reserveer nu!

 

Met de Dwarslopers beweging en het Dwarslopers Festival 2019 geven we een positieve impuls aan het opnieuw leren verbeelden én creëren van de toekomst: we brengen nieuwe idealen in de praktijk.

Deze Dwarslopersavond loopt vooruit op het Dwarslopers Festival 2019 – Visioenen van 2068. Op 16 maart brengen kunstenaars, wetenschappers, politici, sociaal ondernemers en studenten en alumni van de Vrije Hogeschool verhalen over transhumanisme, menselijke identiteit en ecologie op verschillende locaties in Zeist. Lezing en debat worden afgewisseld met muziek, tentoonstelling, theater, dans en workshops. De kaartverkoop is gestart!


Agenda