Dwarslopers Lezing | Hoe tolerant is Nederland?

Vrije Hogeschool, Zeist

Kunnen we in 2018 spreken van gelijkheid tussen man en vrouw? Er zijn nog steeds te weinig vrouwen aan de top, maar dat wil niet zeggen dat er onvoldoende topvrouwen zijn. Op internationale vrouwendag zal Jet de Ranitz tijdens deze Studium Generale lezing met ons in gesprek gaan over vrouwen aan de top.  De mate van ongelijkheid die we zien op de arbeidsmarkt en in persoonlijke sferen die niet alleen over gender gaat, maar over minderheden in het algemeen, zegt veel over onze houding. Hoe tolerant en ruimdenkend is Nederland eigenlijk?

Jet de Ranitz zal tijdens de Studium Generale lezing ook vertellen over haar eigen ervaringen in het hoger onderwijs en over het belang van diversiteit en inclusie in het onderwijs én in de maatschappij.

Spreker Studium Generale

Gastspreker

Jet de Ranitz (1970) is voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Hiervoor was zij onder meer werkzaam als zakelijk directeur van het Nederlandse Dans Theater in Den haag en als directeur van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Tevens is zij o.a. Voorzitter van de Jury Young Talent Award, lid Raad van Advies Politieacademie, Stichting Topvrouw van het Jaar.

Studium Generale – Vrije Hogeschool

Deze Dwarslopers Lezing is onderdeel van de Studium Generale reeks van de Vrije Hogeschool en wordt georganiseerd door Dwarslopers en studenten van het Liberal Arts Tussenjaar


Agenda