Dwarslopers Dialoog 6 I AI (kunstmatige intelligentie) gedemystificeerd I Oumaima Hajri

Dwarslopers dialogen

De Vrije Hogeschool organiseert samen met The Optimist en Cultuur en Congrescentrum Antropia een nieuwe reeks gespreksavonden. Tijdens zo’n avond is er telkens een gastspreker. Op donderdag op donderdag 15 februari is dat Oumaima Hajri.

Kunstmatige intelligentie is niet neutraal. Volgens Oumaima Hajri moeten we af van de mythe dat data en technologie niet bijgestuurd kunnen worden. Het is tijd om AI te demystificeren!

Oumaima Hajri is een interdisciplinaire Marokkaans-Nederlandse professional die haar expertise inzet op het snijvlak van technologie, ethiek en maatschappij. Momenteel vervult zij de rol van Senior Internationaal Adviseur bij de Autoriteit Persoonsgegevens, waar zij zich inzet voor AI, algoritmes en Europese wetgeving. Daarnaast houdt zij zich aan de universiteit van Cambridge bezig met dekolonisatie en demystificatie van AI, met als doel de negatieve gevolgen van digitalisering op de samenleving, en vooral kwetsbare minderheden, te stoppen. Zij heeft een BSc in Internationale Betrekkingen, een MSc in Data Science & Society en is bestuurslid bij Public Spaces. Verder is zij de initiatiefnemer van de Alliantie tegen Militaire AI en co-founder van het platform AI Better World.

 


Agenda