Dwarslopers Dialogen I Gert-Jan Mellink I Klimaatactivisme Extinction Rebellion

Cultuur en Congrescentrum Antropia

De Vrije Hogeschool organiseert samen met The Optimist en Cultuur en Congrescentrum Antropia een nieuwe reeks gespreksavonden. Tijdens zo’n avond is er telkens een gastspreker. Op donderdag 14 december 2023 is dat Gert-Jan Mellink van Extinction Rebellion. Moderator die avond is Merel Deelder, journalist en docent aardsysteem studies  aan de Vrije Hogeschool.

Tickets koop je via deze link

Extinction Rebellion is een gedecentraliseerde, internationale en politiek onpartijdige beweging die geweldloze directe actie en burgerlijke ongehoorzaamheid gebruikt om regeringen te overtuigen rechtvaardig te handelen in de klimaat- en ecologische noodsituatie.

DE TIJD DRINGT

Honderden jaren van uitbuiting en vernietiging hebben ons naar de afgrond gebracht. Over de hele planeet verliezen mensen hun leefwijze, leefomgeving en levens. We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we niet al te laat zijn. De zesde massale uitstervingsgolf is begonnen. Wat we de komende paar jaar doen bepaalt de toekomst van het leven op Aarde.

DE NOODSITUATIE

De klimaatwetenschap en de geleefde kennis van Inheemse volkeren over de hele wereld is overduidelijk: we bevinden ons in een ongekende klimaat- en ecologische crisis. We stevenen af op de zesde massa uitsterving.

Toch weigeren regeringen over de hele wereld eerlijk te zijn over de klimaatcrisis of deze serieus aan te pakken. Door de kortetermijnbelangen van de allerrijksten op de eerste plaats te zetten, spelen ze russische roulette met de Aarde en haar bewoners. De overheid moet de feiten onder ogen zien en deze existentiële bedreiging bestrijden.

WAT IS EXTINCTION REBELLION?

Wij zijn mensen uit alle hoeken van het land, van verschillende leeftijden en achtergronden. Wat ons bindt is een diepe zorg om de klimaat- en ecologische crisis en het leven op Aarde. Wij zijn grootouders, ouders en kinderen die deel uitmaken van een internationale beweging die strijdt voor een leefbare en rechtvaardige planeet.

Waarom rebelleren we?

Ons economische en politieke systeem drijft de Aarde naar de vernietiging. Daarom staan wij op om het leven op Aarde te beschermen. Wij roepen iedereen op zich bij ons aan te sluiten!

We overtreden bewust, vreedzaam de wet met acties om aandacht te vragen voor de vernietiging van de Aarde.

Gesteund door de geleefde kennis van Inheemse volken over de hele wereld en de overgrote consensus in de wetenschap roepen wij gewetensvol, en in vol bewustzijn van de gevolgen, een staat van Rebellie uit tegen onze overheid.

We rebelleren in solidariteit met iedereen in het centrum van de klimaat- en ecologische crisis.

We rebelleren uit een diepe liefde voor de Aarde en haar bewoners.

We rebelleren voor het leven.

Tickets koop je via deze link. We zien je graag op 14 december!


Agenda