Dwarslopers Avond | Politieke Dilemma’s | Felix Klos

Vrije Hogeschool, Zeist

Na de Europese verkiezingen verward achtergebleven? Ben je nieuwsgierig naar wat er in Brussel allemaal is gebeurd en zou je ook meer willen weten over wat een politicus doormaakt? Dan is deze Dwarslopers Avond echt iets voor jou!

Politicus en historicus Felix Klos neemt ons mee in de vreemde en bizarre wereld van de politiek, daarna zullen we in kleine groepjes discussiëren over een door hem geschetst politiek dilemma.

Dwarslopers van De Breul en de Vrije Hogeschool hebben nagedacht over wat de politiek nou interessant maakt. We zijn tot de conclusie gekomen dat we het politieke dilemma het interessantst vinden bij Dwarslopers. Als twee verschillende mensen een andere keuze maken, kunnen ze elkaar dan nog vinden en hoe gaan ze een goede discussie aan?

De avond is kosteloos toegankelijk, meld je wel even aan via de link.

Programma

19.00 – Inloop met koffie en thee

19.30 – Inleiding door Felix Klos

19.45 – In rondetafel gesprekken een oplossing voor een politiek probleem bedenken

20.45 – Uitkomsten delen

21.00 – Informeel gesprek met Felix Klos

21.30 – Einde

Dit Dwarslopers evenement is een productie van de Vrije Hogeschool en wordt georganiseerd door studenten van het Liberal Arts Tussenjaar en de leerlingenraad van De Breul school.


Agenda

03
juni
2020
11:00

Online Meeloopdag Liberal Arts Tussenjaar | Atelier Creatief Schrijven

Zoom (online)

Hoe word je een Dwarsloper? Kom naar de online Meeloopdag van het Liberal Arts Tussenjaar en ontdek het! Liberal Arts Tussenjaar (LAT) Hoe zoek je uit of het Liberal Arts Tussenjaar iets voor je is in deze bijzondere tijd? Kom naar de online Meeloopdag en ervaar hoe het is om Dwarsloper bij de Vrije Hogeschool te … Lees verder

09
augustus
2020
23:59

Verhalenwedstrijd Idea en Literair Zeist

Dit jaar organiseren Dwarslopers-partners Literair Zeist en Bibliotheek Idea Zeist  voor de zesde keer de LiteratuurPrijs Zeist, in samenwerking met Vereniging Taalpodium. Dit jaar wordt een open verhalenwedstrijd uitgeschreven in het boekenweekthema Rebellen en Dwarsdenkers. De sluitingsdatum voor inzenden is 10 augustus. Thema Het thema is zoals genoemd ‘Rebellen en Dwarsdenkers’ en sluit daarmee aan … Lees verder